Kolej MARA Kulim ♡

Assalamualaikum semua. kali ni aku nak  citer mengenai rutin harian aku kat Kolej MARA Kulim atau nama mnjanya kmk . best woo duk kat sini . siyess best . bukan nak promote k . tp mmg best sangat . kmk ni tak de lah besar macam kolej lain , itu memang di akui . tapi kat sini la banyak aku belajar tentang kehidupan . kat sini jugak lah aku belajar tentang persahabatan . kat sini jugak aku belajar banyak perkara baru . meh aku list kan sikit kenapa kmk ni " special " sangat , bagi aku la ;

  • first skali , kat sini makan free taw ! so tak payah nak pening2 pikir nak beli mknan kat mne or nak beli mknan ape . kan dah save bajet kat situ ! 
  • kat kmk ni , kawasan dia tak sebesar kolej lain . so hang pa semua tak ade lah penat sangat nak jalan kaki ke kuliah or nak pegi makan. kat kolej lain , penat weii sbb diorang punya kawasan besar bak hang . 
  • kat sini, satu dewan kuliah (bagi prgram matrikulasi) dalam 50-70 org je . ramai ke? awak2 sekalian, kat kolej lain , diorang punya satu dewan kuliah mencecah 200++ tau.. hah nampak tak beza kat situ? so bila bilangan student sikit je , lecturer can focus more to us . so bestt laa . 
  • kelas tutorial kat sini pun sikit gak . mcm kelas aku , 9 orang je sekelas. hah bdebar tahap sakan kalau assignment tak ciap . hahaha tapi best belajar dlm kuantiti yg sikit sbb kita boleh be more focus in class. tak de lah rase terabai sangat . kan? 
  • lecturer kat sini baikkkk sangat . so kalau tak faham or want to ask more , just go n ask them face to face . confirm 4.0 flat r . hahhaa
  • kat sini , banyak aktiviti keagamaan yang dianjurkan oleh pihak kolej . contohnya, fardhu ain, ceramah , bacaan mathurat setiap pagi n banyak lagi . so bolehlah kta sama2 meningkat kan lagi ilmu agama dalam diri kita kan. kita kan nak cemerlang dunia n akhirat ? betul x? 
  • haaaa kat sini dapat elaun gak taw !! so boleh lah shopping kat mall terdekat .
  • ehem2 . mall kat sini pun dekat je . dalam 3 km je . ada giant, tesco , the store n mcm2 lg . so sila sediakan duit bnyk2 eh . hahahaa
haa special kan kmk ni . eh lupa lak nak gtau , kmk ni bukan untuk program matrikulasi je , kat sini ada gak budak usm , unikl , umk . kira mcm diorang buat asasi kat sini r . tp majoriti kat sini student matrik la .
haa ni one of the lecture hall. dewan kuliah kat sini tak de lah besar mcm kat kolej
lain. so mmg lecturer akn nmpk setiap pbuatan kita dlm kls tau .especially klau kita tidur or "tertidur" dlm kelas..hahak .
ni tempat stadi putera . tempat stadi puteri sorry ok sbb xsempat nk g amek gambar lg . insyaAllah nanti klau aku free aku g jln2 skitar kolej ni smbil snap2 . then aku upload dlm blogku yang terchenta ni . 
hehehe for those yg berhasrat or terpilih untuk continue stadi kat sini , jgn risau . jgn bimbang . sbb kolej ni best woo . sekarang ni pun , pihak kolej bnyak sangat tengah duk renovate kwasan kolej . haaa tengok tu .nanti kolej ni pun akan jadi bling bling mcm kolej lain gak ;) 

nak tahu mengenai rutin harian aku di kolej mara kulim? sila klik di sini ---> Kolej MARA Kulim part 2



20 comments:

  1. Replies
    1. wah continue kat kolej mara kulim ke? chaiyok !!!

      Delete
    2. Awak dpt kmk untk program matrikulasi 2014/2015 ? Sy pun sama ; tak sabar nk daftar

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. wah bagus2 . try ur best kat sane. get prepared k . let score 4.0 flat :)

      Delete
    6. Tapi rasa takot pula bila dah bnyk tahu about kmk ni , hope la boleh score 4flat :) ameen

      Delete
    7. don't worry k . alaa belajar kat mana2 pun susah . mesti ada cabaran dia kan? well success never come easily . just try ur best k :) haha

      Delete
    8. Ehhe tq tq :) btw kak siti ni as apa yea kat kmk ? Senior ataupun apa ?

      Delete
    9. most wc :) i'm ur senoir :) hehe
      akak batch 2013/2014

      Delete
    10. thanks kak senior sbb buat entri ni , mmg buat kita makin eksaited :D

      Delete
  2. macamana nk apply masuk kolej mara kulim ni ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt sini ada bnyk program . boleh apply guna kpm(matrikulasi) , usm, unikl, atau umk . hehe

      Delete
  3. Salam akak. Thanks sbb buat entry ni akak. Im excited to the max ahh gini. Sye pon akn masuk kmk juga.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai :) kita pun masok kmk jgk nnt .

      Delete
  4. Kmk kulim memang best.

    Kami teksi kulim kenal tak.

    ReplyDelete
  5. saya juga dari kmk badge 2000-2002, pakcik pakcik dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. guru guru pun tersangat best...

      Delete
  6. Salaam
    Tanya sikit ..sya di ofer masuk kmk olih mara ....buat kursus apa ye>

    ReplyDelete
  7. tkot n excited pn ada ni haha aduhaiiii byknya owg pomote KMK...asa rgi lak xpi..tp tkt laaaa... :'(

    ReplyDelete